Wie is Ploegmaker?

Nico Mensing is de Ploegmaker. Hij helpt bedrijven bij het snel en praktisch veranderen. Ploegmaker doet dit samen met uw medewerkers, omdat uw medewerkers als geen ander weten hoe het werkt in uw organisatie.

“Iedereen wil veranderen, maar als het moet, dan willen we niet meer.” 

De aanpak van Ploegmaker is altijd praktisch, met de voeten in de aarde. Verwacht van Ploegmaker geen ellendikke theoretische advies verslagen.  De wortels van Ploegmaker liggen bij de energie en afval logistiek. De focus van Ploegmaker ligt op de maak – en productieindustrie en de aannemerij. 

Ploegmaker heeft ruime internationale ervaring, onder andere in Afrika. Met beperkte middelen je doelen halen, is dan ook een vanzelfsprekendheid.

Als fanatiek amateur wielrenner, weet Nico, dat je wielerwedstrijden zelden alleen wint.  Om die reden zet Ploegmaker regelmatig (externe) teamleden in om uw doelen te bereiken. 

Door Ploegmaker zijn de projectleiders, voorlieden en anderen getraind en ge-coached om hen in staat te stellen om op de werkvloer strategische verandering te vertalen naar gewenst gedrag van medewerkers en daarop te sturen. Doel was het ontwikkelen van een leercultuur en het verhogen van de motivatie en betrokkenheid van de medewerkers.

De directeur van een organisatie in de bouw en renovatie techniek

Het bedrijf maakt PPF conveyor belts voor de voedsel en automotive industrie. Directie en management worden getraind en begeleid op het verder ontwikkelen van leiderschapsvaardigheden.
Doel hiervan is om de leidinggevenden de medewerkers meer te laten betrekken bij het organiseren van het werk en een leercultuur te ontwikkelen.

Algemeen Directeur van een productiebedrijf.

In totaal 50 mensen getraind en ge-coached op het ontwikkelen van een zestal kerncompetenties. Deelnemers waren projectleiders, consultants, servicemedewerkers en specialisten. Doel van de training was dat medewerkers meer ondernemerschap, zelfstandigheid en een cultuur van continue verbetering en ontwikkeling te bewerkstelligen.

Operationeel directeur van een ICT bedrijf